Σε καθολικό lockdown μπαίνουν από αύριο η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση, το ολικό lockdown τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και την 1 Μαρτίου.

Παράλληλα, σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, εκτιμώντας πως στις δύο πρώτες περιοχές παρατηρείται μια σταθεροποίηση.

Επίσης: Κεφαλλονιά, Θάσος, όλη η Ηλεία, (πλην Ανδρίτσαινας), Δήμος Αγιάς στη Λάρισα, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Κορίνθου και Νεμέας, Δήμος Άργους Μυκηνών, και Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων μπαίνουν στις «κόκκινες περιοχές» όπως άλλωστε είναι και η Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, δεν παρατείνονται άλλο τα μέτρα σε: Θήρα (πρώην βαθύ κόκκινο), Άγιο Νικόλαο Κρήτης (πρώην βαθύ κόκκινο), Δήμο Ζακύνθου, Δήμο Εορδαίας, Δήμο Σπάρτης Λακωνίας.

«Τα στοιχεία αλλάζουν διαρκώς και τα μέτρα προσαρμόζονται ανάλογα με το φορτίο σε κάθε περιοχή» εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παρατηρείται μια σταθεροποίηση της κατάστασης στην Αττική ενώ πρόσθεσε ότι από τα 10.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια τα 5.500 βρίσκονται στην Αττική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook