Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που είχε γίνει στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, όταν οι αδίστακτοι εκτελεστές τον γάζωσαν με 10 σφαίρες.

Οι δύο συλληφθέντες, 40 και 48 χρόνων που είναι αδέλφια απολογούνται από τις 10.30 στον 30ο τακτικό ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την Αθανασία Σταυρή, τη συνήγορο υπεράσπισης του 40χρονου και του 48χρονου που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τα αδέλφια αρνούνται τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή τους στο μαφιόζικο «χτύπημα» και στην άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Καραϊβάζ για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ το διάστημα των ετών 2016 – 2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν μόνο τρεις από αυτούς να παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής», είπε στο MEGA η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αρχικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε περίπου 30 άτομα για υπόθεση της Greek Mafia, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε να συνεχιστεί η παρακολούθηση τριών μόνο ατόμων, ενός πρώην αστυνομικού, ενός ποινικού και του Γιώργου Καραϊβάζ. «Και οι τρεις είναι πλέον νεκροί», τόνισε η δικηγόρος.

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν περίπου 10.000 συνομιλίες, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές να ερευνήσουν τον λόγο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, αλλά και γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες.

«Στη δικογραφία της υπόθεσης της Greek Mafia έχουν αθωωθεί όλοι οι αστυνομικοί», τόνισε η δικηγόρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook