Mαραθώνιες ήταν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 48 χρόνων, που είναι αδέλφια προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον 30ο ανακριτή.

Στο κτίριο που είναι το γραφείο ανακριτή απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμη και τους δημοσιογράφους
Συνολικά, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν έξι ώρες. Επί μία ώρα, οι κατηγορούμενοι βρίσκοταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης τους κράτησε περί τις τρεις ώρες.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι στον ανακριτή δήλωσαν αθώοι, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν γνώριζαν τον δημοσιογράφο και δεν είχαν λόγο να τον σκοτώσουν. Μέσω της δικηγόρου τους τονίζουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
«Οι εντολείς μου αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών» δήλωσε η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων.

Η απολογία του 48χρονου
Πρώτος το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο 48χρονος που φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν (εταιρείας καθαρισμού). Η απολογία του ξεκίνησε στις έντεκα παρά είκοσι το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:20 το μεσημέρι.
Πάνω από 3,5 ώρες έδινε εξηγήσεις για την παρουσία του βαν, εταιρείας καθαρισμού ιδιοκτησίας της γυναίκας του, την ημέρα της δολοφονίας αλλά και την προηγούμενη στην περιοχή του Αλίμου.

«Μπορεί να πάει κάποιος με την επωνυμία της δουλειάς του, με τα τηλέφωνα και με όλα, να πάει να κάνει δολοφονία; Η μαφία δεν πάει με το αμάξι της δουλειάς, με το όνομα του για να πάει να σκοτώσει» είχε πει μεταξύ άλλων η σύζυγος του 48χρονου.

Για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή υποστηρίζουν ότι μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών.

«Εμείς δίνουμε πολλά προσπέκτους. Μας παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, 24 ώρες το 24ωρο δούλευαν τα αμάξια αυτά. Γιατί είδαν το βανάκι, το βανάκι μπορεί αύριο να είναι στην Κόρινθο» είχε δηλώσει η μητέρα των συλληφθέντων.

Έρχονται νέες συλλήψεις
Οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη ακόμα δύο ατόμων που θεωρείται πως βρίσκονταν στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι συνολικά πέντε άτομα σχεδίασαν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, με τον εγκέφαλο να φέρεται ότι βρίσκεται στις φυλακές.

«Η οικογένεια περιμένει να βρεθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που έδωσαν την εντολή και να πληρώσουν όσοι πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας και αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα.

Αύριο στον ανακριτή θα μεταβεί η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook