Οι δύο συλληφθέντες είναι 21 ετών και η σύλληψη τους όπως και η καταδίωξη έγινε live , ενώ ιδιαίτερο ρόλο για να παραδοθούν έπαιξε ο ιερέας του Αγίου Μηνά

Γκράφιτι υποστηρίζουν ότι έκαναν οι δύο νεαροί κουκουλοφόροι , 21 ετών, που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη και αφού πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα.
συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (08.05.2023), ενώ πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη για να διαφύγουν.

Ο πρώτος νεαρός που συνελήφθη φώναξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχέση με την φωτιά και πως ήταν εκεί για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA , οι νέοι βρίσκονταν στο σημείο για γκράφιτι και από λάθος – καθώς χρησιμοποίησαν μία νέα τεχνική γκράφιτι με αναπτήρες – προκάλεσαν τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο.

Οι δύο κουκουλοφόροι είχαν ανέβει σε ταράτσα, με τον έναν να έχει ταμπουρωθεί στο καμπαναριό του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι στις 2:30 τα ξημερώματα σε φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση επισκευής κινητών τηλεφώνων στην οδό Βενιζέλου έκαψε ολοσχερώς το μαγαζί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Σε βάρος των δύο 21χρονων που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και οι κατηγορίς που αντιμετωπίζουν είναι : Εμπρησμός κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ανακοίνωση για τους κουκουλοφόρους που έκαναν παρκούρ σε ταράτσες εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (08.05.2023), η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικότερα, κατά την κατάσβεση της φωτιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την πυροσβεστική, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα διπλανού κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σε σήματα και κλήσεις αστυνομικών, οι δύο 21χρονοι προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν κατά των αστυνομικών πέτρες, αλλά και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο ένας κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Έπειτα από έλεγχο στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 μάσκα με μορφή κόμικ,
4 μαρκαδόροι υπογραφής
3 αναπτήρες,
1 κουτί σπίρτα και
1 πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Το χρονικό της επεισοδιακής καταδίωξης και σύλληψης
Οι δύο ύποπτοι αρνούνταν να συμμορφωθούν με τις προτροπές των αστυνομικών που τους ζητούσαν να κατέβουν κάτω και άρχισαν να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα σε μία προσπάθεια να διαφύγουν από τις αστυνομικές αρχές, ενώ το πρωτοφανές περιστατικό μεταδιδόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Έφτασαν μέχρι και στο καμπαναριό του ναού, ενώ άρχισαν να πετούν μέχρι και κεραμίδια σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγα λεπτά πριν από τις 7 ο ένας κουκουλοφόρος πήδηξε σε πυροσβεστικό όχημα. Εκεί τον πλησίασε ένας πυροσβέστης και άρχισε να του μιλάει.

Όλα έδειχναν ότι θα παραδοθεί, όμως ο κουκουλοφόρος πήδηξε και άρχισε να τρέχει.

Αστυνομικοί τον καταδίωξαν πεζή. Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έτρεχαν από πίσω τους καταγράφοντας το γεγονός. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον συνέλαβαν.
Ωστόσο ο δεύτερος κουκουλοφόρος παρέμενε στην ταράτσα της εκκλησίας. Αστυνομικοί και ένας ιερέας προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Ο άνδρας είχε ζητήσει να μιλήσει μόνο με τον ιερέα.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο άνδρας κατέβηκε με μια σκάλα από την ταράτσα του Αγίου Μηνά. Κατεβαίνοντας από την σκάλα έπεσε στην αγκαλιά του ιερέα και στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook