Σήμερα η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε το θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο που το ξέχασε ο 37χρονος πατέρας του.

Ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την τραγωδία στην Άρτα με τον θάνατο του βρέφους μέσα στο αυτοκίνητο και για την κατάσταση που βρίσκονται οι γονείς του.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα νιώθουν γονείς και συγγενείς του αδικοχαμένου βρέφους στην Άρτα, με την τραγωδία να έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Ο 37χρονος πατέρας πηγαίνοντάς το ένα πρωί στον βρεφονηπιακό σταθμό, ξεχάστηκε και πήρε το δρόμο της δουλειάς του με αποτέλεσμα το βρέφος να μείνει κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για σχεδόν 8 ώρες.

Ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι! για την υπόθεση, λέγοντας πως και οι δύο γονείς είναι μαζί και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

«Ένα παιδί που έφερε στον κόσμο το παιδί του, το έχασε. Και οι δύο είναι μαζί αυτή τη στιγμή και πηγαίνουν στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο στο μωρό. Δεν πρέπει να καλύψετε τη τελετή και όποιος πάει για να την καλύψει θα δημιουργήσει πρόβλημα», είπε αρχικά.

«Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο εξόδου από τη χώρα. Αυτό πάει να πει πως έβαλαν τις σωστές βάσεις στην κατηγορία παρά την ποινική δίωξη. Η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες και θα πρέπει να καταθέσει και η μητέρα. Έχουμε ζητήσει και μία πραγματογνωμοσύνη για το γιατί μπλόκαρε το μυαλό του. Εμείς καταθέσαμε αλλά η επιστήμη θα εξηγήσει εάν μπορεί να μπει στο φάσμα του συνδρόμου του ξεχασμένου μωρού. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι από αμέλεια. Τον πατέρα δεν τον γνώριζα αλλά μου τον σύστησε ο αδελφός της γυναίκας του. Όλοι είναι μία οικογένεια και όσα ακούστηκαν για την ένταση ήταν από την αλλαγή των συναισθημάτων. Το ζευγάρι είναι μαζί γιατί υπάρχει αγάπη», πρόσθεσε.

«Πριν ακόμα καλωσορίσουμε έναν ανθρωπάκο στη ζωή μας, τον αποχαιρετάμε»

Η γυναίκα που θα βάφτιζε το 5,5 μηνών βρέφος, Ελένη Κοσσυβάκη, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για το άτυχο μωρό αλλά και για τους γονείς του.

«Σήμερα είναι μία πολύ τραγική μέρα για όλους, ειδικά για τους γονείς. Πριν ακόμα καλωσορίσουμε έναν ανθρωπάκο στη ζωή μας, τον αποχαιρετάμε. Τι να πω για τους γονείς, είναι σε σοκ και οι δυο. Δεν ξέρω αν θα το αντέξουν όλο αυτό, θα δουν το παιδί τους μετά από τόσες μέρες και μετά από όλα όσα έγιναν. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Από το πρωί που ξυπνήσαμε δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε, υπάρχει μία μεγάλη αμηχανία. Παρακαλάμε να αντέξουν τα παιδιά το διαδικαστικό αυτό σήμερα, για να μπορέσουμε να βρεθούμε πάλι όπως ήμασταν πριν», ανέφερε αρχικά.
«Μέχρι στιγμής, επειδή τα πράγματα ήταν όλα ρευστά και υπήρχε και η χθεσινή απολογία του μπαμπά, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν να πάρουμε κάποιες συμβουλές. Όμως το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο παιδιών έχουν λάβει οδηγίες, εμείς από τη Δευτέρα θα φροντίσουμε να πάρουμε κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους 2 ανθρώπους», συνέχισε η κ. Ελένη.

Για το κλίμα που επικρατεί στις 2 οικογένειες, υπογράμμισε πως « τα πράγματα είναι αρκετά ήρεμα, αρκεί να σας πω ότι χθες στο δικαστήριο ήταν και τα αδέρφια της μαμάς. Ο πόνος νομίζω δεν θα τους επιτρέψει να έρθουν σε αντιπαράθεση. Αυτό το θέμα διογκώθηκε χωρίς να είναι έτσι τα πράγματα. Πάνω στον πανικό κανείς δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, είπαν κάποιες απειλές χωρίς να τις εννοεί. Δεν ήξερε κανείς τι να υποθέσει, δεν μπορούσαν να το δεχθούν ως γεγονός. Ξέρω ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις»

«Ο λόγος που βγαίνω και το λέω είναι γιατί στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί έναν τόσο καλό μπαμπά, που να έχει τόση αφοσίωση και αγάπη στο παιδί του. Είναι ένα αδαμάντινο, αγνό παιδί, ευαίσθητο. Χάρηκε τόσο πολύ που έγινε μπαμπάς. Το περιποιείτο συνέχεια είχε τα άγχη και τις αγωνίες ενός γονέα», επεσήμανε η νονά του άτυχου παιδιού. Μιλάμε μόνο τηλεφωνικά μαζί τους, από τώρα και στο εξής θα το επιχειρήσαμε. Ο μπαμπάς του μωρού μας λέει «γιατί εγώ αυτό;», και κλαίει», είπε κλείνοντας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook