Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστι» μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την Εικόνα – Σύμβολο, όπως την χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, την Παναγία του “Άξιον Εστί” αποχαιρετά την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 η Αθήνα, έπειτα από την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προς την ιερή κοινότητα του Αγίου Όρους, λόγω της αθρόας συμμετοχής των προσκυνητών.

Αρχικά, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί ήταν να αναχωρήσει για το Άγιον Όρος αύριο, αύριο Δευτέρα 15 Μαίου 2023. Λόγω της αθρόας προσέλευσης των προσκυνητών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αιτήθηκε ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της, προς Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία αποφάσισε και ενέκρινε την παραμονή της μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί.


Από τις 3 Μαίου που ήρθε η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί στην Μητρόπολη Αθηνών, χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη της Ελλάδος προσήλθαν για να την προσκυνήσουν σχηματίζοντας μεγάλες ουρές και ανεβάζοντας σε ώρες τον χρόνο εισόδου εντός του ιερού ναού.

Η τελετή υποδοχής
Η ιερά εικόνα αναχώρησε το πρωί της 3ης Μαΐου από το Άγιον Όρος με τη συνοδεία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστοφόρου Ιβηρίτη, καθώς και την αντιπροσωπεία μοναχών. Από το λιμάνι της Ουρανούπολης κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη από όπου και αναχώρησε με πτήση της AGEAN για την Αθήνα όπου έφτασε νωρίς το μεσημέρι.


Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Αφετηρία της λιτανευτικής πομπής ήταν το παρεκκλήσιο της Αγίας Δύναμης επί της οδού Μητροπόλεως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook