Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ αναστάτωσε το πρωί την Κόρινθο. Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό στην Κόρινθο με δήλωση του στο newsit.gr.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισημαίνει: «στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,9. Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη».

Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτός ο σεισμός στην περιοχή της Κορίνθου είναι ο κύριος, σύφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. «Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε».

Και εξηγεί: «ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε».

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στην χθεσινή σεισμική δονησή στην Κρήτη: «στις Μοίρες είχαμε χθες έναν σεισμό 4,3 ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί και εκεί κάποιοι μικροί σεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θέμα».

Ο σεισμός
Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός στην Κόρινθο σημειώθηκε στις 08:42 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου.. Είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται πως αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δώσει δύο σεισμούς 3,7 και 3,8 Ρίχτερ, με διαφορά ενός λεπτού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και αναθεώρησε τα δεδομένα.

Όλα αυτά έρχονται ένα 24ωρο μετά τους τρεις μικρούς σεισμούς που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή. Είχαν μέγεθος 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ και σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος 12,7 χιλιομέτρων και ο τρίτος 5 χιλιομέτρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook