Επαφές με κύκλωμα διακινητών από την Τουρκία φέρεται να είχαν οι 5 αστυνομικοί που συνελήφθησαν από τους Αδιάφθορους στον Έβρο.

Οι συλλήψεις των 5 Ελλήνων αστυνομικών έγιναν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο μετά από πολύμηνη έρευνα για τη δράση τους, ενώ μετά από έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ .

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Οι συλληφθέντες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μιλήσουν αλλά σύμφωνα με το υλικό που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος τους , δρούσαν από τον Οκτώβριο του 2022 έχοντας επαφή με κυκλώματα διακινητών από την Τουρκία για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας μεταναστών.

Και οι 5 αστυνομικοί προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΟΙ πέντε αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα αγνώστου αριθμού μεταναστών. Φέρεται να είχαν επαφές με 4 τουλάχιστον αλλοδαπούς από την Τουρκία τους οποίους ενημέρωναν που γίνονται περιπολίες και πότε θα περάσουν. Συνήθως η διακίνηση των μεταναστών γινόταν όταν δούλευαν οι ίδιοι.

Εγκέφαλος φέρεται πως είναι ένας αστυνομικός που στρατολόγησε τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα και άλλα πειστήρια και συγκεκριμένα:

• 26.550 ευρώ,
• 59 κινητά τηλέφωνα,
• 12 power banks,
• 2.120 δολάρια Αμερικής,
• 850 λίρες Τουρκίας,
• 23 λίρες Αγγλίας,
• 77 Lei Ρουμανίας,
• πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
• τραπεζική κάρτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook