Εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με τους πρωταγωνιστές , τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να καλούνται για εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα.

Ειδικότερα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και τις καταγγελίες περί κακοκδιαχείρισης και υπεξαίρεσης καλούνται από τον εισαγγέα ως ύποπτοι για τρία σοβαρά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας σε βάρος τηςΜΚΟ , της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα θα δώσουν τις εξηγήσεις τους – το πιθανότερο με γραπτά υπομνήματα – στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την σχετική δικογραφία, Ιωάννης Σέβης.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς την Οικονομική Αστυνομία, το ζευγάρι των άλλοτε πανίσχυρων στη διοίκηση της Κιβωτού, καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες:

Της απιστίας που αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσετο ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467. 000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων στον οικονομικό εισαγγελέα, θα κριθεί αν η υπόθεση χρήζει περαιτέρω ποινικής διερεύνησης με την άσκηση διώξεων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας ή θα αρχειοθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι υπόλογος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων καταγγελιών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook