Καιρός για …παραλία θα είναι το τριήμερο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν οι μετεωρολόγοι

Όσοι εκδράμουν για το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος θα έχουν καλό καιρό με λιακάδα και υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες
Ήδη έχουν ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς για τα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr το Σάββατο 3 Ιουνίου περιρίζεται η αστάθεια σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 5 μποφόρ και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.
Ειδικότερα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28-29 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στα Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, η Παρασκευή, ήταν η τελευταία ημέρα του έντονα άστατου καιρού, ενώ από το Σάββατο η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο τα σύννεφα αναμένεται να απομακρυνθούν προς την Τουρκία και θα υπάρξουν μεμονωμένες νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ήπιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή (4/6), με κάποιες μεμονωμένες μπόρες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6) οι καιρικές συνθήκες θα είναι και πάλι καλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δείτε το βίντεο

Η έξοδος των Αθηναίων που ξεκίνησε την Παρασκευή ήταν μαζική καθώς από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί πάνω από 21 δρομολόγια με .15.000 επιβάτες.

Από την Ραφήνα αναχώρησαν 12 πλοία ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 42 αναχωρήσεις πλοίων.
Επίσης την Παρασκευή 2 Ιουνίου από την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου περάσαν 24.804 ΙΧ και από την Αθηνών -Λαμίας 23.303 οχήματα.
Η κίνηση σε λιμάνια και Εθνικές Οδούς αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Σάββατο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook