Αμίλητος ήταν ο ιερέας που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου αγοριού.

Ο ιερέας ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου
Με τη διαδικασία αυτόφωρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης το μεσημέρι του Σαββάτου, ο οποίος υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγοράκι.

Ο ιερέας ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Η υπεράσπιση, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο όμως μετά από πρόταση της εισαγγελέως αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του.

Ο 40χρονος ιερέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι το άσεμνο βίντεο που έφτασε μέσω εφαρμογής στο 12χρονο αγόρι,  ήθελε να το στείλει σε κάποιον άλλον και όχι στο ανήλικο

Ο ιερέας που έστελνε άσεμνα βίντεο σε 12χρονο αγόρι με το οποίο είχε και πνευματική σχέση συνελήφθη μετά από καταγγελία του πατέρα του παιδιού.

Την ίδια ώρα η Μητρόπολη Ύδρας τον θέτει σε αργία μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο, πέρασε το μεσημέρι ο ιερέας, Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Υδρας Σπετσών και Αιγίνης, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα και ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Ιουνίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης και στη παραπέμφθηκε να δικαστεί.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. Ειδικότερα έστειλε στο 12χρονο αγόρι βίντεο με τον ίδιο γυμνό να κάνει διάφορες άσεμνες πράξεις και να μιλά αισχρά στο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη!!!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς του 12χρονου αγοριού είδαν το βίντεο και αναγνώρισαν τον ιερέα , οπότε ο πατέρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του με αποτέλεσμα να συλληφθεί,
Από την αστυνομία κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και την δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.
Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα αναφέρει και το όνομα του ιερέα:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

`Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ι….. Λ…..ης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook