Έβρος: Προφυλακίστηκαν και οι πέντε συνοριοφύλακες που εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών
Στις φυλακές Κομοτηνής θα οδηγηθούν οι πέντε συνοριοφύλακες
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση μεταναστών στη χώρα, μετά από τη μαραθώνια απολογία τους, η οποία έφτασε τις 9 ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι πέντε συνοριοφύλακες συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον Έβρο και μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή το πρωί του Σαββάτου. Και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.
Οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και βαρύνονται με αδικήματα, όπως: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Ενδεικτικό είναι ότι, η δικογραφία φτάνει στις 2500 σελίδες.
Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλάκων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 5 συνοριοφύλακες φέρεται ότι έδρασαν επί τουλάχιστον ένα χρόνο και εξασφάλισαν την παράνομη είσοδο σε 12 περιπτώσεις , αγνώστου αριθμού μεταναστών στη χώρα από τον Έβρο.
Επίσης φέρεται να είχαν επαφές με παράνομους διακινητές μεταναστών από την Τουρκία, τουλάχιστον τεσσάρων με τους οποίους επικοινωνούσαν για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ε΄νω στο μικροσκόπιο έχουν μπεί και τα περιουσιακά τους στοιχεία , κινητά και ακίνητα, καθώς φέρονται να έκαναν αγορές κτημάτων και ακριβών γεωργικών μηχανηματών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις ένοπλες επιθέσεις – «Ήταν πάντα οξύθυμος, μου φώναζε και μου τραβούσε τα μαλλιά», λέει η κόρη του (βίντεο)
- Ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, σφοδροί άνεμοι και βροχές – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού»
- Ο Νίκος Φαραντούρης στο ΠΑΣΟΚ: «Ενώνω τη φωνή μου για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή»
- Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε», λέει ο γιατρός του
- ΠΑΣΟΚ – Πρόταση για τετραήμερη εργασία -Ανδρουλάκης: «Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού -Προτεραιότητα η νέα γενιά»
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook