Στις φυλακές Κομοτηνής θα οδηγηθούν οι πέντε συνοριοφύλακες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση μεταναστών στη χώρα, μετά από τη μαραθώνια απολογία τους, η οποία έφτασε τις 9 ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι πέντε συνοριοφύλακες συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον Έβρο και μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή το πρωί του Σαββάτου. Και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και βαρύνονται με αδικήματα, όπως: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Ενδεικτικό είναι ότι, η δικογραφία φτάνει στις 2500 σελίδες.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλάκων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 5 συνοριοφύλακες φέρεται ότι έδρασαν επί τουλάχιστον ένα χρόνο και εξασφάλισαν την παράνομη είσοδο σε 12 περιπτώσεις , αγνώστου αριθμού μεταναστών στη χώρα από τον Έβρο.
Επίσης φέρεται να είχαν επαφές με παράνομους διακινητές μεταναστών από την Τουρκία, τουλάχιστον τεσσάρων με τους οποίους επικοινωνούσαν για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ε΄νω στο μικροσκόπιο έχουν μπεί και τα περιουσιακά τους στοιχεία , κινητά και ακίνητα, καθώς φέρονται να έκαναν αγορές κτημάτων και ακριβών γεωργικών μηχανηματών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook