Συνελήφθη 52χρονος, Έλληνας, αλβανικής καταγωγής, ηγετικό στέλεχος της μαφίας, που βρισκόταν στην Ελλάδα και ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης

Το MEGA φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη σύλληψη στη Γλυφάδα, από άνδρες του ΣΔΟΕ του εγκέφαλου του κυκλώματος που ξέπλυνε 250 εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών και κοκαϊνης.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνέλαβε ηγετικό στέλεχος της μαφίας ο οποίος «ξέπλενε» εκατομμύρια ευρώ για τα καρτέλ της κοκαΐνης. Οι άνδρες της Δίωξης ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα ως καθαριστές του Δήμου κατάφεραν να συλλάβουν το ηγετικό μέλος.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται οι άνδρες τη δίωξης να έχουν περάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης και φρόντισαν να συλλάβουν τον συγκεκριμένο άνδρα.

Ο άνδρας φτάνει στο πάρκο και οι άνδρες με τα γιλέκα τον ακινητοποιούν.

Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι Ολλανδικές Αρχές με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχουν ζητήσει την έκδοσή του αλλά εκείνος αρνείται. Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών αλλά και των υπόγειων διαδρομών του ξεπλύματος των «ναρκοευρώ» που φαίνεται να ξεκινούν και από την Ελλάδα,

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook