«H μητέρα ήταν σε έξαλλη κατάσταση και ούρλιαζε το παιδί μου»

Αυτή είναι η μαρτυρία του αστυνομικού από την Θεσσαλονίκη που έκανε περιπολία στην περιοχή και έτρεξε να απεγκλωβίσει το 1,5 έτους αγοράκι από το αυτοκίνητο, όπου είχε κλειδωθεί.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν η μητέρα έδωσε τα κλειδιά του οχήματος στο παιδί για να παίξει και το αγοράκι πάτησε το κουμπί κλειδώματος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο παιδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε σημείο που το “χτυπούσε” ο ήλιος, ενώ η μητέρα ήταν απέξω..

Την κατάσταση έσωσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που διέρχονταν από το σημείο και άκουσαν την μητέρα να ουρλιάζει: Το παιδί μου , το παιδί μου

Οι αστυνομικοί που έτρεξαν να βοηθήσουν χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο θραύσης κρυστάλλων για να σπάσουν το παράθυρο που βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά από αυτή που βρισκόταν το παιδί, με αποτέλεσμα να ξεκλειδώσουν το όχημα και να απεγκλωβίσουν το ανήλικο αγοράκι.

Το παιδί τρόμαξε από τον θόρυβο της θραύσης του τζαμιού, ωστόσο αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν οι αστυνομικοί αργούσαν λίγο παραπάνω. Εν τέλει η γυναίκα πήρε το ανήλικο αγόρι στην αγκαλιά της και οι αστυνομικοί δέχτηκαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες, τόσο από την ίδια, όσο και από διερχόμενους και γείτονες που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χρήστος Γκανάτσιος, ο οποίος ήταν αυτός που απεγκλώβισε το παιδάκι, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η μητέρα ούρλιαζε «το παιδί μου».

«Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα βρίσκεται το παιδί στο αυτοκίνητο. Με την άδειά της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο το οποίο έχουμε πάνω μας, κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου πίσω από τον οδηγό, προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο το οποίο ήταν δεμένο. Έσπασα το παράθυρο, εισήλθα εντός, άνοιξα την πόρτα από την πλευρά του ανήλικου για να παραλάβει η μητέρα το παιδί της. Το παιδάκι ήταν φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζαμί για να σπάσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο σε ένα αυτοκίνητο, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και η θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», σημείωσε ο κ. Γκανάτσιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook