Από την αρχή τους έτους έκαναν 8 διαρρήξεις σε σπίτια με τη λεία τους να υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε  ύστερα από καταδίωξη  τριμελής συμμορία που είχε «ρημάξει» μονοκατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής.

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 20,21 και 56 ετών που συνελήφθησαν είναι Ρομά και είχαν μπει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, λίρες αξίας 80.000 ευρώ και κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν μέρος των πολύτιμων αντικειμένων για να μην τα βρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Συνήθιζαν να κάνουν διαρρήξεις μεσημέρι ή πρωί που οι ένοικοι έλειπαν και συνήθιζαν επίσης να χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα και αν υπήρχαν συνέχιζαν για τον επόμενο στόχο τους ενώ μετακινούνταν με ένα πολυτελές χρυσαφί τζιπ με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αρχή του χρόνου έκαναν οκτώ διαρρήξεις και δυο απόπειρες. Η λεία τους σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνά τι 170.000 ευρώ.

Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους στο οποίο φορούν γάντια, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και βάζουν σε μία σακούλα ό,τι πολύτιμο βρίσκουν.

Σε άλλο βίντεο, που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 , από κάμερα ασφαλείας σε θυροτηλέφωνο, φαίνεται ο νεαρός δράστης να παριστάνει τον «γείτονα», με το υποψήφιο θύμα να είναι υποψιασμένο και να του κάνει ερωτήσεις στις οποίες αδυνατεί να απαντήσει με σαφήνεια και λόγω αυτού ο νεαρός μπαίνει στο τζιπ και εξαφανίζεται.
Ο διάλογος δράστη και υποψήφιου θύματος, ήταν ο εξής:

ΔΡΑΣΤΗΣ : Ο γείτονας είμαι.
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ: Ποιος γείτονας Νίκος;
ΔΡΑΣΤΗΣ: Στο 36, στο 36 πίσω, πίσω ακριβώς από εσάς.
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ: Ποιο 36, σε ποιο δρόμο;
ΔΡΑΣΤΗΣ: Ακριβώς πίσω από το δρόμο.
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ: Ναι, ναι σε ποιο δρόμο, πως λέγεται ο δρόμος σου;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook