Το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης είναι το ίδιο με αυτό του ισχυρού σεισμού των 4,8 Ρίχτερ της Πέμπτης, κοντά στην Ατάλαντη.

Νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τη μία και πάλι στην περιοχή της Αταλάντης. Η νέα δόνηση έγινε στις 13:04 το μεσημέρι του Σαββάτου (10.6.2023).

Ο σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε 12 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 17,3 χλμ. ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη (8/6) έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί μικρού μεγέθους που δεν ξεπέρασαν τα 2,8 Ρίχτερ, ενώ τα ξημερώματα στο ίδιο σημείο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας πάντως σε δηλώσεις του χτες σε τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ ήταν κοντά στην Αταλάντη αλλά δεν πρόκειται για το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης που δίνει ιστορικά μεγάλους σεισμούς, αλλά για νέο ρήγμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook