Οι δύο συνήγοροι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσαν το πρωί ότι παραιτούνται από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Επίσημα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, σήμερα (14.06.2023), η δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανακοίνωσε πως μαζί με τον έτερο συνήγορο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, παραιτούνται από την έφεση, στην εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση από την έφεση του κατηγορούμενου.

Όπως είπε ο εισαγγελέας η δήλωση παραίτησης θα έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο. Ακόμη, ο εισαγγελέας ζήτησε να διοριστούν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο νέοι συνήγοροι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά και πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον σε 11,5 χρόνια κάθειρξη.

Να συνεχιστεί η δίκη ζήτησε και η πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς.

Τελικά το δικαστήριο με απόφασή του αποφάνθηκε ότι η παραίτηση δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το στάδιο της δίκης. Έτσι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε τη πρόοδο της δίκης. Το δικαστήριο ακόμη αποφάσισε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Υπενθυμίζεται για την ιστορία ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω των συνηγόρων ότι παραιτείται από την έφεση γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεση του να μην λάβει τελικά μέρος και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ισχυριζόμενος ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook