«10.000 ευρώ έδωσε για να φύγει από το Πακιστάν», λέει ο αδελφός ενός από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου που τον ψάχνει

Απεγνωσμένοι για τους συγγενείς τους και τους φίλους τους που αγνοούνται και ίσως να μη βρεθούν ποτέ είναι οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Οι μαρτυρίες των συγγενών που έρχονται για να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους είναι συγκλονιστικές.

Όσοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη θάλασσα, προσπαθούν να συνέλθουν από την ταλαιπωρία και το σοκ και όταν συνειδητοποιούν ότι η οικογένειά τους αγνοείται, η απόγνωση τους κυριεύει.

Συγγενείς επιβατών στο «πλοίο του θανάτου» σπεύδουν με τις φωτογραφίες τους στα κινητά τους, ψάχνοντας μια πληροφορία που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

10.000 ευρώ το εισιτήριο του θανάτου
«Ψάχνει τον αδελφό του. Είχε πρόβλημα στη Λιβύη γι’ αυτό έφυγε. Περίπου 10 μέρες δεν είχαμε μιλήσει καθόλου. 10.000 ευρώ πλήρωσε για να πάει από το Πακιστάν στην Ιταλία. Είναι από το χωριό μου, δύο παιδιά και ήρθα να δω πώς είναι, εάν είναι ζωντανοί. Απλά να ξέρω εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ταξίδι ξεκίνησε πολλές μέρες πριν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκίνησαν από το Πακιστάν, πήγαν στην Λιβύη και έμειναν εκεί για κάποιες μέρες και όταν βρέθηκε ο χώρος, δόθηκε η εντολή να πάνε σε μία παραλία και εκεί μπήκαν στο «πλοίο του θανάτου»..

Έχει δημιουργηθεί η λίστα των 104 διασωθέντων που έχουν ταυτοποιηθεί και πολλοί συγγενείς θυμάτων έρχονται για να δουν εάν είναι στις λίστες ή εάν είναι αγνοούμενοι και δίνουν δείγμα DNA για ταυτοποίηση με τις σορούς των θυμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook