Τα μέλη της ομάδας του είδαν τον έμπειρο οδηγό φαραγγιών να χάνεται στα ορμητικά νερά του ρέματος.

Στο πένθος βυθίστηκε η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας μετά από τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαμό του έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών Βασίλη Παπαβασιλείου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο κι ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή κακοκαιρία.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του κι αυτή την ώρα έχει στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά του.

Επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, πρόκειται για έναν έμπειρο οδηγό με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο.


Το 1995 κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κολλάει το «μικρόβιο».

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 αποκτά την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό – Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από την μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση.»

Το χρονικό του δυστυχήματος 
Σήμερα, είχε προγραμματιστεί άλλη μία εξόρμηση στον Όλυμπο, παρά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ώρες. Μαρτυρίες, μάλιστα, κάνουν λόγο ότι το ρέμα του Ορλιά στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, ήταν ιδιαίτερα φουσκωμένο. Κάποια στιγμή -άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- η ομάδα των έντεκα ατόμων, που έκανε canyoning, είδε τον έμπειρο οδηγό να χάνεται στα ορμητικά νερά του ρέματος.

Άμεσα ενημέρωσαν τις αρχές και στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook