Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται και αναρτώνται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.

Oι υποψήφιοι θα μπορούν κανονικά, από τη σελίδα results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις βαθμολογίες τους
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2023 θα μπορούν να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους, είτε με γραπτό μήνυμα SMS, είτε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, είτε από τους καταλόγους, οι οποίοι θα αναρτηθούν στα σχολεία.

Μέσω γραπτού μηνύματος SMS: Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 23 Ιουνίου 2023, θα παραμείνει για τους υποψήφιους ανοιχτή η εφαρμογή για την εγγραφή τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τη βαθμολογία τους καθώς και τη Σχολή/Τμήμα Επιτυχίας τους με SMS.

Οι συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές θα λάβουν αρχικά μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα, που εξετάστηκαν: οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με την ένδειξη της Ομάδας Προσανατολισμού τους ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ανά τομέα/ειδικότητα.

Επιπλέον, οι μαθητές θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους τόσο στα ειδικά μαθήματα, όσο και στις πρακτικές δοκιμασίες – εφόσον συμμετείχαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook