«Η καθημερινότητα μας έχει σταματήσει στις 23 Ιουλίου του 2018 πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος, που θα έχει νιώσει στην οσμή του την καμένη σάρκα και μπορεί να ξεχάσει» δηλώνει πυρόπληκτος στο Μάτι στην κάμερα του ΣΚΑΙ.

«Από τις χειρότερες εικόνες, που μου έχουν μείνει είναι όταν έβαζα τη γυναίκα μου μέσα στο σάκο και άκουγα το φερμουάρ να κλείνει. Ας το λάβει αυτό ο υπόψιν του ο εισαγγελέας» λέει άλλος πυρόπληκτος στο Μάτι.

Ο Γιώργος Καίρης ήταν δίπλα στη σύζυγο του μέχρι την τελευταία στιγμή… Έχασε τον άνθρωπό του, αλλά όχι την ελπίδα του για απονομή δικαιοσύνης… Το ενδεχόμενο όμως να μην ξεκινήσει άμεσα το δικαστήριο τον φέρνει σε ακόμα πιο απελπιστική θέση.

«Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον κι αν το ξεκινήσουμε από πιο νωρίς γιατί δεν πήγε απευθείας στον ανακριτή. Για ποιο λόγο; Aν μείνει στο πλημμέλημα εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει είναι σα να με κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μου. Εν καιρώ ειρήνης έχουμε 103 θύματα και νομίζω ότι θα έπρεπε η ίδια η δικαιοσύνη και οι ίδιοι οι εισαγγελείς να έχουν πάρει διαφορετική θέση» λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος τις τελευταίες μέρες μαίνεται ένας ιδιότυπος δικαστικός εμφύλιος παρόλο που και οι δυο πλευρές θέλουν να αποδοθούν δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου τύπου στο πιο πρόσφατο έγγραφο της εισαγγελίας προς τον ανακριτή στις 29 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας πρωτοδικών καλεί τον ανακριτή να ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες αναφέροντας:  «Για τα πλημμελήματα δε που αυτή αφορά παρήλθε ήδη διάστημα ίδιο με το ήμισυ και πλέον του χρόνου παραγραφής τους..»

Ο εισαγγελέας μάλιστα τονίζει ότι εάν δεν ξεκινήσει άμεσα η δίκη τότε υπάρχει κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος, καθώς ο ανακριτής έχει στα χέρια του τη δικογραφία τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

«Ούτε μας την αποστείλατε, αλλά ούτε και ουδεμία απάντηση σας λάβαμε επ’ αυτού» αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος για μήνες πήγαινε στο πατρικό του και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει με πόσο άδικο και σκληρό τρόπο έχασε τη μητέρα του δεν μπορεί να δεχτεί ότι ελλοχεύει κίνδυνος παραγραφής.

«Έχουν περάσει 2,5 χρόνια με ένα πίνγκ πόνγκ ευθυνών μεταξύ εισαγγελέων και ανακριτού. Δεν θέλω να πιστεύω, ότι θα πάμε για κουκούλωμα. Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όποιον φταίει» λέει γιος θύματος.

«Η ανησυχία των εισαγγελέων περιορίστηκε στο να παραμείνουν πλημμελήματα τα αδικήματα, που ήταν κακουργήματα, ποσώς μας ενδιαφέρει το όψιμο ενδιαφέρον της εισαγγελίας. Αν παραμείνουν πλημμελήματα τότε θα υπάρχει, όταν έρθει το κλητήριο θέσπισμα στην πενταετία, προστίθενται άλλα τρία χρόνια παραγράφονται στην οκταετία» αναφέρει ο Συνήγορος Οικογενειών, Βασίλης Καπερνάρος.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν η Εισαγγελία είχε ασκήσει δίωξη για κακούργημα, που παραγράφεται έπειτα από 15 έτη, δεν θα υπήρχε η βιασύνη για να ξεκινήσει η δίκη άμεσα.

Από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook