Στη μια το μεσημέρι της Πέμπτης η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών - Τα επόμενα βήματα για τους υποψηφίους

Αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα

https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Τα επόμενα βήματα για τους υποψηφίους
Αφού ενημερωθούν αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου, για τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι, είτε μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), είτε μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους (SMS), το επόμενο βήμα θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ο κωδικός ασφαλείας (password)
Μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ), οι οποίοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ), θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Εντός της ίδιας προθεσμίας (30 Ιουνίου), θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Πριν την οριστικοποίηση της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου ή και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης ώστε να μπορούν να προβούν σε ενδεχόμενες αλλαγές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook