Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο πατέρας Αντώνιος που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ανακριτή και απολογείται.

Ο πατέρας Αντώνιος, απολογείται στην ανακρίτρια κατηγορούμενος μετά από καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου όταν ήταν ανήλικοι.

Έξω από το γραφείο της ανακρίτριας βρίσκεται η Πρεσβυτέρα, η οποία περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Σε βάρος του άλλοτε επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης.

Ο πατέρας Αντώνιος από την αρχή και στα προανακριτικά υπομνήματα τους έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τέτοιες καταγγελίες και έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται από νωρίς το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας και απολογείται. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ή θα προφυάκιστεί.

Οι καταγγελίες για  ασέλγεια

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, η οποία και κατέληξε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Τον πατέρα Αντώνιο είχαν καταγγείλει δυο νέοι ηλικίας 19 και 15 ετών, σήμερα, για σεξουαλική κακοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του,», ο 19χρονος σήμερα, πρώην τρόφιμος της ΜΚΟ, περιέγραφε μεταξύ άλλων για τον πατέρα Αντώνιο: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …Μια φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου». Ακολούθησε η κατάθεση – «φωτιά» ενός ακόμη νέου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον πατέρα Αντώνιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook