Η Ελληνική αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν το θάνατο οι δύο νεαροί Ιρλανδοί στην Ίο.

Την ίδια ώρα συντετριμμένοι αποχωρούν από την Ίο οι Ιρλανδοί μετά τον τραγικό θάνατο των δυο συμμαθητών τους στο νησί.

Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση στην Ίο υποδέχτηκε και δύο Ιρλανδούς αστυνομικούς πουν θα συνδράμουν αλλά θα βοηθήσουν στην επικοινωνία με Ιρλανδούς αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών των δύο νεκρών 18χρονων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική Αστυνομία ερευνά και αν τα ποτά των δύο Ιρλανδών μαθητών που πέθαναν μετά από το πάρτι αποφοίτησης στο νησί της Ίου είχαν νοθευτεί την ώρα που εκατοντάδες σοκαρισμένοι φίλοι τους που βρίσκονται στο νησί παρακολουθούν τις εξελίξεις και μάλλον θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους

Στον Πειραιά για νεκροψία οι σοροί
Οι σοροί των δύο αγοριών αναμένεται να επαναπατριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ μεταφέρθηκαν στον Πειραιά για νεκροψία- νεκροτομή.

Η νεκροψία των Andrews O’Donnell και Max Wall θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο αγοριών.

Σε ό,τι αφορά το τραύμα στο κεφάλι του 18χρονου Ιρλανδού οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ίου εκτιμούν ότι προήλθε από την πτώση αλλά από τις αστυνομικές Αρχές εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο νεαρός Ιρλανδός διασκέδαζε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ του νησιού, είχε καταναλώσει αρκετόμ αλκόολ κατά τις μαρτυρίες και κάποια στιγμή έφυγε για να πάει πεζός στο δωμάτιο που διέμενε. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στο δωμάτιο του και την Κυριακή το πρωί βρέθηκε νεκρός σε ένα γκρεμό χτυπημένος στο κεφάλι, προφανώς από την πτώση.

Η τραγωδία όμως συνεχίστηκε καθώς λίγη ώρα αργότερα και μόλις ο 18χρονος Άντριου έμαθε ότι ο φίλος του ο Μαξ είναι νεκρός πέθανε κι αυτός. Όπως έγινε γνωστό ο Άντριου αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και κατέρρευσε μόλις έμαθε για το θάνατο του φίλου του από ανακοπή καρδιάς.

Αποχωρούν συντετριμμένοι από το νησί οι συμμαθητές τους

Την ίδια ώρα συντετριμμένοι αποχωρούν από την Ίο οι Ιρλανδοί μετά τον τραγικό θάνατο των δυο συμμαθητών τους στο νησί.

Οι 18χρονοι μαθητές Andrews O’Donnell και Max Wall φοιτούσαν στο κολέγιο St Michael του Δουβλίνου.
Η διοίκηση του σχολείου επέλεξε το ελληνικό νησί για να γιορτάσει την αποφοίτηση των μαθητών, μαζί και άλλα σχολεία του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με DailyMail περίπου 1.000 παιδιά βρισκόντουσαν στον Ίο για διακοπές, 90 εξ αυτών ήταν από το κολλέγιο St Michael’s College.

Όπως αναφέρει στην αγγλική εφημερίδα ο Tim Kelleher, διευθυντής του σχολείου: «Οι μαθητές του σχολείου είναι τρομοκρατημένοι και έχουν ζητήσει να διακόψουν τις διακοπές τους».

«Κυρίως οι φίλοι τον δυο αγοριών είναι φοβισμένοι το ίδιο και οι γονείς τους και θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους»
«Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι μεταξύ τους, υπάρχουν μεγαλύτερα αδέρφια και φίλοι σε όλη την περιοχή που είναι βαθιά συντετριμμένοι.» πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook