Ένταση στη δίκη μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας – «Δολοφόνοι» φώναζαν οι παρευρισκόμενοι – Παρενέβη η αστυνομία

Την ενοχή και των δώδεκα κατηγορούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Μετά από διαδικάσια που κράτησε 6 μήνες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τάχτηκε υπερ της ενοχής και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου

Το δικαστήριο έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ξέσπασε ένταση με συγγενείς και τους φίλους του Άλκη Καμπανού να φωνάζουν προς τους κατηγορούμενους «δολοφόνοι», «ισόβια» και ύβρεις.

Σύμφωνα με το thestival.gr ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από την αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τουλάχιστον 20 οπαδοί του Άρη βρίσκονται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και φωνάζουν “ισόβια” και “σκ… στα αδέρφια σας”.

Στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές για κάθε κατηγορία που αντιμετωπίζουν, με βασικότερη αυτή της ανθρωποκτονίας.

Αυτή την ώρα το Δικαστήριο έχει διακόψει ενόψει των ελαφρυντικών που ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Δείτε βίντεο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων

Καταπέλτης η εισαγγελέας στην αγόρευση της 
Η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης: Η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα επί δύο ημέρες ανέλυε τα αποδεικτικά στοιχεία αυτή της υπόθεσης για τους κατηγορούμενους:

«Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του “εγώ” τους”. Στα οπαδικά δεν πυροβολείς, ούτε χτυπάς με μαχαίρι στην καρωτίδα. Θέλεις να προσφέρεις πόνο, μόνο που αυτοί εκείνο το βράδυ ήθελαν και να σκοτώσουν.»

Η κ. Κλιάμπα μίλησε ξεχωριστά για κάθε κατηγορούμενο και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας στην απίστευτη τραγωδία:

Η κ. Κλιάμπα μίλησε ξεχωριστά για κάθε κατηγορούμενο και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας στην απίστευτη τραγωδία:

«Θέλησαν να μας πείσουν ότι ο Άλκης έχασε κατά λάθος τη ζωή του. Εκμεταλλεύτηκαν το αίμα του Άλκη για να μας πουν ότι πάγωσαν και τρόμαξαν. Κανένας δεν πόνεσε γι’ αυτά που είδε, δεν επέδειξαν καμία μετάνοια».

Η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων:

«Την ευθύνη για τον θάνατο του 19χρονου την έχουν και οι 12.Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη, προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος. Αποδείχθηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί, αυτοί ήταν γνώριμοι των αρχών και όχι τα θύματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook