Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Δεν απειλούνται σπίτια – Είναι σε δύσβατο σημείο, λέει ο δήμαρχος της περιοχής

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (6.7.2023) στο δάσος Μαυροσουβάλας μεταξύ Μαρκοπούλου Ωρωπού και Καλάμου.

Η φωτιά στον Ωρωπό καίει μακριά από σπίτια. Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και άλλο, λίγο πριν τις 17:00, και τώρα επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, από αέρος δρουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.


H φωτιά κινείται σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.


Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την ένταση των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Φωτογραφίες: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook