Δύσκολη χαρακτηρίζεται η φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι και πλησιάζει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr το πύρινο μέτωπο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα, πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μηλάκι Αλιβερίου, στην Εύβοια και παρά την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Οι τοπικές Αρχές χαρακτηρίζουν δύσκολη την κατάσταση ενώ εκφράζονται φόβοι για εργοστάσια της περιοχής του Αλιβερίου.

Στο σημείο πήγε και ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και Αναπληρωτής αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νίκος Μαστροκώστας.


Νωρίτερα ο Νίκος Μπαράκος, δήλωσε στο evima.gr, «η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα».

Στο σημείο πήγε γρήγορα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο του Αλιβερίου ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από την Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Νίκος Μαστροκώστας, ενώ προς το σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο δίνουν μάχη προκειμένου να την περιορίσουν.

Πηγή: evima.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook