Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας μετά τις ολονύχτιες μάχες των πυροσβεστών και τις ρίψεις των εναέριων μέσων

Νύχτα αγωνίας βίωσαν οι κάτοικοι στο Αλιβέρι στην Εύβοια, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα στην περιοχή Μηλάκι αλλά πλέον η φωτιά οριοθετηθεί.

Για τη φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας συνελήφθη ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Μηλάκι και το πύρινο μέτωπο έχει πλέον οριοθετηθεί.

Η άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων όπως και των πεζοπόρων τμημάτων απόδωσε καρπούς καθώς πλέον η φωτιά έχει οριοθετηθεί και ο κίνδυνος εξάπλωσης έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχειρούσαν το βράδυ 82 πυροσβέστες με 24 οχήματα, έξι ομάδες από πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες των γύρω Δήμων.

Με το πρώτο φως του ηλίου ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν από τις 6 το πρωί δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό να εκτιμά ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα», είπε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας.

Συνελήφθη 75χρονος  για την  πυρκαγιά στην Εύβοια

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός για τη φωτιά πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη του 75χρονου

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook