Οργή και έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι καταγγελίες για την κακομεταχείριση του αλόγου που ξεψύχησε στην άσφαλτο μη αντέχοντας το βαρύ φορτίο που του επέβαλε ο ιδιοκτήτης του μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Με πανό και συνθήματα, φιλόζωοι στην Κέρκυρα και κάτοικοι της περιοχής που ξεψύχησε το ζώο διαμαρτύρονται. Ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία και την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη, που, όπως υποστηρίζουν, ανάγκασε το ζώο να κινείται ζωσμένο σε άμαξα και μεταφέροντας τουρίστες στους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Ακόμα και εμείς τα δίποδα ζώα, με 38 βαθμούς δεν περπατάμε στον ήλιο», λένε μάρτυρες.

Πρόστιμο και σύλληψη του ιδιοκτήτη 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη κι σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα.

Το άλογο κατέρρευσε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, ενώ κινούσε άμαξα με τουρίστες. Αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να τραβούν εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα και αυτό ενόχλησε έντονα έναν από τους αμαξηλάτες, που κάποια στιγμή τα έβαλε με έναν ποδηλάτη που βρισκόταν στο σημείο.

«Πήγε για να συνδράμει, όχι με απειλητική διάθεση, και δέχτηκε τη συμπεριφορά που είδαμε στο βίντεο», είπε ο δικηγόρος του ποδηλάτη, Πάνος Μουχτερός, μιλώντας στο MEGA.

«Να σας τονίσω ότι ο πελάτης μου τρομοκρατήθηκε, ένιωσε κίνδυνο για τη ζωή του».

Φιλόζωοι καταγγέλλουν τον αμαξά πως στον βωμό του κέρδους αγνόησε την εντολή της κτηνιατρικής υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το καλοκαίρι να κινούνται άλογα από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

«Οι φιλόζωοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βοηθήσουν, ούτε το άλογο ούτε τον 76χρονο ιδιοκτήτη που ήταν χτυπημένος και αιμόφυρτος», λέει από την πλευρά της η Ελένη Μωραΐτη, μέλος ΔΣ Σωματείου Αμαξηλατών.
«Το άλογο δε μαστιγώθηκε, δε φέρει μαστίγιο ο 76χρονος, και δεν ήταν φορτωμένο, επέστρεφε στο σπίτι».

Σύμφωνα με την κ. Μωραΐτη, ο άντρας που φαίνεται σε βίντεο, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, να επιτίθεται σε έναν ποδηλάτη που ήταν στο σημείο, δεν είναι ο 76χρονος ιδιοκτήτης του νεκρού αλόγου, αλλά ένας συνάδελφός του αμαξηλάτης.

«Αντί να μας βοηθήσουν, μας κατηγορούσαν, μας φώναζαν φονιάδες, εγκληματίες. Εμείς είχαμε μια απώλεια», κατέληξε η ίδια.

Το ζώο κατέρρευσε στις 14:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο ξεψύχησε από παθολογικά αίτια, ενώ από τη διενέργεια της νεκροψίας δε διαπιστώθηκαν ίχνη κακοποίησης.

Παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τον βασανιστικό θάνατο του αλόγου
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook