Από την έκρηξη, που έγινε στο Χαϊδάρι, το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Το αυτοκίνητο, ένα μαύρο τζιπ στο οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα έκρηξη, ανήκει σε 45χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού.

Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ, στην οδό Ρόδου 12 στο Χαϊδάρι.
Οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο.

Μάλιστα, στο σημείο πραγματοποιήθηκαν και έρευνες από ειδικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπως μετέδωσε το OPEN, και έτσι εντοπίστηκαν υπολείμματα χειροβομβίδας.

Ακόμα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο OPEN: «Ήταν γύρω στις 04:45, κοιμόμασταν, το σκυλί μας ήταν εξαιρετικά ανήσυχο. Σε πέντε λεπτά ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, σαν γκαζάκι. Όταν βγήκαμε, είδαμε πυροσβεστικά οχήματα και Αστυνομία. Η έκρηξη έμοιαζε σαν γκαζάκι. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να έγινε».

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, ανέφερε: «Απ’ ό,τι φαίνεται, αν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, η κινητοποίηση των Αρχών θα ήταν εντελώς διαφορετική. […] Γίνονται έρευνες και ελπίζουμε να μην εμπλέκεται το όχημα σε ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας».

Πάντως, όπως εκτιμάται από τους αστυνομικούς, οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη.

Από την έκρηξη, το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ ηπιότερες ήταν  οι ζημιές σε ακόμα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δίπλα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής και ερευνάται το κίνητρο της επίθεσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook