Λάρισα: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο Σύριο κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20 χρόνο Σύριο κατά τη διάρκεια καταδίωξης έξω από τη Λάρισα.
Ο 45χρονος αστυνομικός που συνελήφθη χτες αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό, ανθυπαστυνόμος στο βαθμό, οδηγείται στον εισαγγελέα για την απαγγελία της κατηγορίας και στη συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθεί με το πιθανότερο να λαμβάνει προθεσμία.
ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονό σεσημασμένο Σύρο, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη χθες, στην Ε.Ο Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
Ο οδηγός , ο οποίος είχε καταδικαστεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών, , ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο.
Το κλεμμένο Nissan Navara εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.
Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.
«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.
Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.
Ποιός ήταν ο 20χρονος
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια σε «κατάλληλες θέσεις» μετά τα σχόλια Μεντβέντεφ
- Τραγωδία στη Ροδόπη – Νεκρή ανασύρθηκε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στη θάλασσα στην παραλία Ιμέρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο αγροκτηνοτρόφοι εισέπραξαν 1.400.000 ευρώ ο ένας και 300.000 ο άλλος – Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα
- Εριέττα Κούρκουλου: Αποχαιρετά τον Ιούλιο με φωτογραφίες από τις διακοπές της
- Happy Traveller στην Τήνο – Το Α’ Μέρος, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ
- Στην ΕΡΤ1 ζωντανά και αποκλειστικά τα πρώτα φιλικά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ
- «Έρωτά μου»: Το νέο ερωτικό hit του Γιώργου Στεφάνου μόλις κυκλοφόρησε!
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι ευχές για τα γενέθλια του γιού τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook