Mε χειροκροτήματα δέχτηκε το ακροατήριο την πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα στην αγόρευση της πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Η πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και συγγενείς του 19χρονου Άλκη που βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας, ενώ θα ακολουθήσουν δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού προσέρχονται στο δικαστήριο

«Η συγγνώμη που είπαν ήταν μια ξερή λέξη – Δεν τέλεσαν ένα οπαδικό σαν όλα τα άλλα»
Εξηγώντας η εισαγγελέας τους λόγους που πτοτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους σύμφωνα με το thestival.gr τόνισε:

«Οι κατηγορούμενοι δεν ομολόγησαν τις πράξεις τους αλλά την παρουσία τους στο σημείο. Έστω και ένας θα είχε αναφέρει ότι έστω άγγιξε τον Άλκη. Ομολογίες δεν ακούστηκαν. Αυτό αποδεικνύει την στάση ζωής των κατηγορούμενων, την συνειδητή επιλογή τους να τελέσουν της πράξεις που έκαναν» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, τονίζοντας ότι η συγγνώμη που ζήτησαν κατά την άποψη της εισαγγελικής αρχής ήταν «απλά μια ξερή λέξη».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι δεν τέλεσαν «ένα οπαδικό σαν όλα τα άλλα».

Η κ. Κυριακή Κλιάμπα σημείωσε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι «αποδέχτηκαν όσα δεν μπορούσαν να αντικρούσουν κι αυτά τα έφεραν στα μέτρα τους. Δεν μετάνιωσαν και δεν πόνεσαν για αυτό που έκαναν, δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά».

«Αυτό αποδεικνύεται με την συμμετοχή τους σε αλλά επεισόδια με την χρήση ναρκωτικών», τόνισε η εισαγγελέας.
«Προτείνω την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών», είπε τέλος η εισαγγελέας με συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου 19χρονου να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook