Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στους βασικούς κατηγορούμενους με τους συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού να χειροκροτούν για την απόφαση.

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης από 29 έως 19 έτη (με εκτιτέα τα 20 έτη) για την κατηγορία της συνέργειας στην άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου 2022.

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του ‘Αλκη Καμπανού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Σε όλους επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών αγώνων που παίζει η ομάδα του ΠΑΟΚ για πέντε έτη.

Αναλυτικά οι ποινές:
Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους 12 καταδικασθέντες:

Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών

Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών

Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών

Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

Αναλυτικά οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο κήρυξε ένοχους και τους δώδεκα κατηγορούμενους, τους επτά ως αυτουργούς στη δολοφονία και τους πέντε ως συνεργούς .

Οι 12 νεαροί που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη Καμπανού – οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Αντίστοιχη ήταν η απόφαση –με ανάλογη μετατροπή της κατηγορίας, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώτου τραυματία νεαρού, ενώ για την περίπτωση του δεύτερου τραυματία, οι δικαστές έκριναν ένοχους, κατά πλειοψηφία, τους 11 για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τον τελευταίο ως αυτουργό στην πράξη αυτή (οι μειοψηφήσαντες δικαστές είχαν την άποψη ότι θα έπρεπε να καταδικαστούν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη).

Επίσης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιθετώνοτας και την πρόταση της εισαγγελέως έκρινε ότι δεν έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, καθώς ουδέποτε ζήτησαν μια ειλικρινή συγνώμη ούτε πόνεσαν ούτε μετάνιωσαν για την αποτρόπαια πράξη τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook