Τηλεφώνημα στο 112 πραγματοποίησε ο δράστης ειδοποιώντας όμως μόνον για τον έναν από τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς

Λίγα λεπτά μετά τις 06.30 το πρωί, εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στην Αχαρνών.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου μέσω του 112 που ενημέρωνε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού στη Μεγάλη Στοά στην Αχαρνών.

Ωστόσο ο άνδρας που έκανε το τηλεφώνημα δεν είπε πότε θα γίνει η έκρηξη. Αποτέλεσμα ήταν η βόμβα να εκραγεί λίγα λεπτά αφου έφτασε στο σημείο το πρώτο περιπολικό. Επίσης δεν είχε ενημερώσει ότι είχε τοποθετηθεί και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές , το στοιχείο αυτό δείχνει ότι πιθανόν οι βομβιστές να ήθελαν νεκρό. Να σημειωθεί ότι ώρα που οι Πυροσβέστες άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη δευτέρου υπόπτου πακέτου, για το οποίο δεν είχε γίνει αναφορά στο τηλεφώνημα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έγινε ελεγχόμενη έκρηξη από την ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών της αστυνομίας στο δεύτερο ύποπτο πακέτο που βρέθηκε στο σημείο.


Γυναίκα ισχυρίζεται ότι είδε τον δράστη, ο οποίος μάλιστα δεν είχε καλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

«Τον είδα να αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό, να τρέχει προς την Αχαρνών και να φωνάζει γ@@ω τη μασονία σας, γ@@ω τη μασονία σας», υποστηρίζει η αυτόπτης μάρτυρας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός που εξερράγη δεν είχε συνδεσμολογία. Συγκεκριμένα ήταν δύο άδειες κομμένες φιάλες 5 κιλών. Είχαν μέσα βενζίνη, πυρίτιδα από δυναμιτάκια, ένα μεγάλο δυναμιτάκι γουρούνα συνδεδεμένη με φυτίλι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook