Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πυροδοτούν αντιδράσεις. Την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης μελετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και κρατάει σημειώσεις ενόψει της απολογίας του την Τετάρτη, το θέμα κυριαρχεί και συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το κεντρικό πρόσωπο της σκοτεινής υπόθεσης βρίσκεται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, σε ένα κελί ατομικό, με θέα στην οδό Δημητσάνας. Μέσα δεν υπάρχει ούτε καν τουαλέτα παρά μόνο ένα μικρό κρεβάτι, με τους αστυνομικούς να έχουν συνεχώς οπτική επαφή μαζί του, για λόγους ασφαλείας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επικοινωνεί με τον δικηγόρο του από καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται έξω από το κελί του και δείχνει άλλοτε ήρεμος και άλλοτε προβληματισμένος.

Εκτός από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του, διαβάζει και το βιβλίο «Ο Μάγος» του Τζον Φόουλς. Ένα μυθιστόρημα με αναφορές σε ερωτικά τρίγωνα και πρωταγωνιστή έναν νεαρό Βρετανό που διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού.

Σήμερα στο κελί του τον συνάντησε η ξαδέρφη του με την οποία είχε μία σύντομη συζήτηση ενώ έπειτα ο ηθοποιός συναντήθηκε και με έναν πασίγνωστο ποινικολόγο, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει την ποινική του μεταχείριση.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή. Ενώπιον της ανακρίτριας μίλησε για φήμες και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης πάντως για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ήταν καταπέλτης. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή.

Υπογραμμίζεται η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων και γίνεται λόγος για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση ανήλικων αγοριών. Τονίζεται ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως είχε σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης ακολουθεί το πρόγραμμα σίτισης που ισχύει για όλους τους κρατούμενους.

Στα χαρακώματα μετά τις καταγγελίες

Οι χειρισμοί της Λίνας Μενδώνη έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι μόνο.

Στην πρωινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Πολιτισμού, γνωστοί ηθοποιοί ζήτησαν την παραίτησή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Η κ. Μενδώνη όφειλε να παραιτηθεί».

Για την ώρα πάντως, η κυβέρνηση στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη αλλά με αστερίσκους. Τονίζεται πως είναι μια καλή υπουργός αλλά επισημαίνεται πως ο επικοινωνιακός χειρισμός της ήταν ατυχής όπως και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν αναπάντεχα στο επίκεντρο και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ο καθηγητής τονίζει πως δέχεται επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή όταν είχε προσληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έκρινε την επιλογή του ως θετική.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με τη σοβαρότατη υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και να αναμένονται εξελίξεις.

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη ζήτησε ο Μητσοτάκης

Συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των ημερών που είναι οι καταγγελίες της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η χώρα χρειάζεται κώδικα δεοντολογίας και θα αποτρέπει την κακοποίηση και θα επιτρέπει την αρμονική συμβίωση, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook