Απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες φέρνει ο καύσωνας Κλέων.

Ο καύσωνας Κλέων που από χτες δείχνει τα δόντια του σε όλη την χώρα ανεβάζει τη θερμοκρασία στο κόκκινο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και σε σημεία που δεν υπάρχει πράσινο ή νερό για να δημιουργήσει εστίες δροσιάς.
Έτσι σε Σύνταγμα και Ομόνοια οι χτεσινές θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές όπως θα δείτε στο βίντεο
Το Up Stories σε συνεργασία με το meteo του Eθνικού Aστεροσκοπείου Αθηνών και την τεχνολογική υποστήριξη του Drone House κατέγραψε αδιανόητες θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας.

Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της θερμικής κάμερας που έκανε… βόλτα πάνω από την πρωτεύουσα ήταν ο «φλεγόμενος» αναβάτης δικύκλου στην Πλατεία Ομονοίας με το όχημα του να παρουσιάζει θερμοκρασία 104 βαθμών Κελσίου.


Η μέση θερμοκρασία οδοστρώματος που παρέμεινε στους 60° κατά μέσο όρο για σχεδόν 8 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ τα φυλάκια των τσολιάδων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα στις 19:00 χθες το απόγευμα κατέγραψαν θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου.

Αντίθετα όπου υπήρχαν δέντρα, συντριβάνια και πισίνες πέριξ τους δημιουργούνταν μικροκλίμα 15 βαθμών κελσίου χαμηλότερο από την μέση θερμοκρασία της πόλης.

Δείτε το βίντεο:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook