Θερμικές κάμερες κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ στην Αθήνα λόγω του καύσωνα, μεταρέποντας την πρωτεύουσα σε καμίνι.

Σοκάρουν οι τιμές που κατέγραψαν σήμερα σε πραγματικό χρόνο οι θερμικές κάμερες στην πρωτεύουσα καθώς ο καύσωνας Κλέων σήμερα έφτασε στην κορύφωση του .

Το οδόστρωμα στην πλατεία Ομονοίας πιάνει τους 87 βαθμούς. Στους 30 βαθμούς το νερό στο σιντριβάνι της πλατείας.

Στο Μεταξουργείο 75 βαθμοί Κελσίου και 70 βαθμοί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το μουσείο της Ακρόπολης φλέγεται, ωστόσο ο Παρθενώνας παραμένει πιο δροσερός.

Όαση στην πόλη όπου υπάρχουν δέντρα. Άλλη μια όαση μία πισίνα σε ταράτσα ξενοδοχείου που έχει δημιουργήσει ένα σημείο δροσιάς.

Τα drone σκανάρουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Όπου υπάρχει άσφαλτος και τσιμέντο η θερμοκρασία επιφάνειας χτυπά κόκκινο. Οι ταράτσες των πολυκατοικιών βράζουν.

Τα λεωφορεία και οι αεραγωγοί του μετρό εκπέμπουν αποπνικτική θερμότητα. Τα αυτοκίνητα γίνονται φούρνοι και η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος ανεβαίνει. Ο «Κλέων» μετέτρεψε τη χώρα σε καμίνι που βράζει.
Εθελοντές πυροσβέστες παρατηρούν τα θερμικά φορτία, το σύστημα γεωεντοπισμού οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού και την πληρότητα των δεξαμενών.

Ο ήλιος πέφτει και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές. Η πυκνή δόμηση της πόλης παγιδεύει τα υψηλά θερμικά φορτία κι έτσι οι περισσότερες γειτονιές βράζουν μέρα και νύχτα.

«Βράζει» η Αθήνα
Εικόνες από θερμική κάμερα καταγράφουν απίστευτες θερμοκρασίες σε κτίρια, οχήματα και δρόμους.
Η θερμική κάμερα κατέγραψε 42,5 βαθμούς Κελσίου στο Ανοιχτό Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας η θερμοκρασία παραμένει υψηλή.

Χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται σε πάρκα, με τα δέντρα να προσφέρουν ανάσες δροσιάς.

Οι περιοχές της χώρας που «έβρασαν»

Σήμερα, όπως αναφέρει το Meteo, σε πολλές περιοχές επικράτησαν συνθήκες καύσωνα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. 33 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 7 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook