Επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο για τον νέο κύμα καύσωνα με την ονομασία Κλέων από την ερχόμενη Πέμπτη.

Και ενώ σήμερα και μέχρι την Τετάρτη θα πάρουμε μια ανάσα με θερμοκρασίες λίγο κάτω από 40 βαθμούς μετά την ΕΜΥ και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για το νέο κύμα καύσωνα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου “βλέπει” ότι το νέο κύμα ζέστης με πάνω από 41 βαθμούς θα κρατήσει 6 μέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR μας προϊδέασε για ένα νέο κύμα καύσωνα που θα κάνει την εμφάνισή του από την Πέμπτη αφού ο υδράργυρος θα «πιάσει» και πάλι τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς, εκείνο που «σώζει» τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής -όπου καταγράφηκαν σήμερα χαμηλότερες θερμοκρασίες- είναι η θαλάσσια αύρα που ρίχνει τον υδράργυρο πιο χαμηλά.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου
Στο μετεώγραμμα που ανήρτησε την Κυριακή το μεσημέρι ο Σάκης Αρναούτογλου, η άνοδος στις θερμοκρασίες ξεκινά την Τετάρτη με 39 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο και φτάνουν στο «κόκκινο» με πάνω από 41 βαθμούς για έξι συνεχόμενες ημέρες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί, ωστόσο, ότι στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία μπορεί να είναι αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου αλλά αντίθετα στα ορεινά από τα 500 -1000 μέτρα υψόμετρο έως και 4 με 8 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη θερμοκρασία. Το αυτό και στα παραθαλάσσια μέρη και στα νησιά με 3 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Κυριακής για την πορεία του καύσωνα.

Από τη Δευτέρα (17-7-2023) έως και την Τετάρτη (19-7-2023) η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά θα αυξηθεί στα δυτικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου
γ. στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου
δ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε
Στη δική του ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με αφορμή το μελτέμι που έχει ξεκινήσει από σήμερα, Κυριακή, γράφει ότι «το πρώτο ημίχρονο τελείωσε» ενώ για ό,τι μας περιμένει από τα μέσα της εβδομάδας γράφει «έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά…».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook