«Να περάσει ένα εύλογο διάστημα για να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά και στα δημοτικά ή νηπιαγωγεία που μένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας και λόγω κορωνοϊού.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄ αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, λέγοντας ουσιαστικά πως πρέπει οι ειδικοί να έχουν επίσης στα επιδημιολογικά στοιχεία τόσο από το άνοιγμα των εορτών, όσο και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου καθώς υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για τους καθηγητές που διδάσκουν και σε άλλες τάξεις, ακόμα και σε δύο σχολεία.

Το πρώτο τετράμηνο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λήγει αύριο και οι βαθμολογίες θα εξαχθούν τόσο από την παρουσία στην τάξη όσο και από την επίδοση στην τηλεκπαίδευση.

Η εικόνα από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των δημοτικών και νηπιαγωγείων χαρακτηρίζεται ως θετικήαπό την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έκλεισαν 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη τη χώρα, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα εκπαιδευτικών στα περίπου 5.000 τεστ.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα έχει συνάντηση σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook