Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στη Ρόδο που ξέσπασε χτες και παραμένει σε έξαρση.

Ήδη με μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, καθώς και ένα ξενοδοχείο.
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112:
Παράλληλα, έκλεισε και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου λόγω της φωτιάς. Η αγωνία εντείνεται για το κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, κινείται με δυτική κατεύθυνση από τον Αττάβυρο στην περιοχή της Σαλάκου και καίει δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο και από Απόλλωνα και Σάλακο προς Έμπονα.

Πρίν από λίγο υπεβλήθη αίτημα από τον πριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Α. Καμπουράκη να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων, σύμφωνα με την rodiaki.gr

Όπως αναφέρουν προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπισης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών, από χθες Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, οι οποίες συνεχίζονται.

Το αίτημα αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου.

Το έργο της κατάσβεσης γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο όχι μόνο λόγω των ανέμων αλλά και επειδή τα σημεία στα οποία μαίνεται η πυρκαγιά είναι τόσο δύσβατα που δεν είναι προσβάσιμα από οχήματα της πυροσβεστικής.

Νεκτάριος Φλοσκάκης, αντιδήμαρχος Πολιτικης Προστασίας Ρόδου: Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Τα σημεία είναι δύσβατα. Έχουμε επιτάξει τους πάντες και τα πάντα στο νησί» δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης. Ήδη στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν όλες οι υδροφόρες του νησιού και δεκάδες μικρά και μεγάλα χωματουργικά οχήματα.

«Το σημείο της πύρινης λαίλαπας δεν είναι τουριστικό. Είναι ορεινός όγκος. Από την ανατολική πλευρά του νησιού, το Φαληράκι και η Λίνδος -περιοχές που δέχονται μεγάλο όγκο τουριστών-δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού και προς την πλευρά του προφήτη Ηλία» πρόσθεσε ο κ. Φλοσκάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook