Η αναλυτική ενημέρωση του meteo για τον επερχόμενο καύσωνα. Οι πόλεις με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Στη δίνη του νέου κύματος καύσωνα από σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες υψηλές και επικίνδυνες για την υγεία.
Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας θα υποφέρουν περισσότερο από τη ζέστη και είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Αναλυτικά :

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο, ενώ στην ομάδα εργασίας συμμετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το ελληνικό γραφείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). Η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ταξινόμησης (0-1-2-3).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 20/07 ξεκινάει η δεύτερη φάση του καύσωνα με σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα, αύξηση στο μέγιστο θα σημειώνει το επίπεδο επικινδυνότητας. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή 21/07. Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως βλέπουμε οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 8-10 βαθμούς θερμότερες από το κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Όσον αφορά στο επίπεδο επικινδυνότητας, την Πέμπτη 20/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στη Λάρισα και στην Πάτρα. Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί την Παρασκευή 21/07 επίπεδο επικινδυνότητας 3 αναμένεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, και επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook