Καταδίκη με βαρύτερο κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας για τους καταδικασθέντες νεαρούς για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Επτά από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και οι άλλοι 5 σε πολυετείς καθείρξεις για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Καλλίδης θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι.

Επίσης θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι τρεις για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο (ο 5ος και ο 12ος κατηγορούμενος) για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν. Παράλληλα αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Ο κ.Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.
Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης είχε υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook