Ολονύχτια «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο, καθώς η φωτιά που καίει από την περασμένη Δευτέρα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Λίγο αργότερα έστάλη μήνυμα και από το 112

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα. Όπως δήλωσε μιλώντας στη “Ροδιακή” ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά “τρέχει” με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχες της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη.

Σημειώνεται, οτι καθώς πλέον έχει νυχτώσει, δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο μέτωπο της φωτιάς τα εναέρια μέσα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook