Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στη Ρόδο που συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων . Συνεχή μηνύματα για εκκένωση οικισμών.

Η φωτιά στη Ρόδο παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις και συνεχίζει να κατακαίει στην περιοχή των Λαέρμων.

Νέο μήνυμα από το 112 κατευθύνει τους κατοίκους προς την περιοχή Γεννάδι λίγη ώρα μετα το μήνυμα για την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.

Την εκκένωση της κοινότητας Ασκληπειού και της περιοχής Κιοταρίου ανακοίνωσε, με εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίησή του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολτικής Προστασίας.

Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.
Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες.

Επίσης, λόγω της φωτιάς σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για την εκκένωση των χωριών Λάρδα και Πυλώνα στη Ρόδο με κατεύθυνση προς Αρχάγγελο έστειλε πριν λίγο η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μέσω του «112».

Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται για πέμπτη ημέρα και συνεχίζει να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή των Λαέρμων.

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο και προς το φράγμα Γαδουρά.ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr πολλά οχήματα βαρέως τύπου σπεύδουν στην περιοχή της Παναγίας της Υψενής σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τη Μονή ενώ δύναμη της πυροσβεστικής έχει παραταχθεί περιμετρικά της Λάρδου για τον ίδιο λόγο

Από αέρος συνδράμουν από το πρωί , δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Λίνδου – Λάρδου, 1 πλωτό του Λιμενικού, 1 ασθενοφόρο της ακτοφυλακής και ιδιωτικά αεροσκάφη στο λιμάνι της Ρόδου για να συνδράμουν,εφόσον απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Έκτακτη Ανακοίνωση ΕΕΣ Ρόδου
Χρειάζονται Φαρμακευτικό υλικό:
Βαζελινούχες και αποστειρωμενες γάζες
Αλοιφές εγκαυμάτων
φυσιολογικό ορό 500ml
Ελαστικούς επιδέσμους
tears natural οφθαλμολογικές σταγόνες
Επίσης Ισοτονικά φακελάκια, μπάρες δημητριακών, σπαστους καφέδες
Αυτά μπορούν όσοι πολίτες θέλουν να τα προωθήσουν στις αποθήκες του Ερυθρού στο παλιό νοσοκομείο Τηλ.επικοινωνίας: 6937010482

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook