Ρόδος: Εκτός ελέγχου η φωτιά- Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία – Απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες από το μοναστήρι

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στη Ρόδο που συνεχίζει την καταστροφική της πορεία. Συνεχή μηνύματα για εκκένωση οικισμών.
Μετά τα μηνύματα για την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα, ακολούθησε η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπειού και της περιοχής Κιοταρίου, με εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίησή από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Την ίδια ώρα για λόγους προληπτικούς διατάχτηκε και η εκκένωση δύο ξενοδοχείων
Ειδικότερα εκκένωση δύο ξενοδοχειακών μονάδων , του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι, προχώρησαν οι Αρχές καθώς η φωτιά στη Ρόδο έχει πάρει διαστάσεις εκτός ελέγχου.
Οι πελάτες των ξενοδοχείων μεταφέρονται στο Γεννάδι σύμφωνα με υπόδειξη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Στα ξενοδοχεία πήγαν πάνω από 30 λεωφορεία και μετέφεραν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή.
#Ροδος #Φωτιες Εκκένωση ξενοδοχείων στο Κιοτάρι. pic.twitter.com/ybvEY8Och3
— Βρετανικες Καντηλες (@Fridays_milk) July 22, 2023
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί με άλλους πυροσβέστες νωρίτερα εγκλωβίστηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας της Υψενής, στην περιοχή της Λάρδου, στην προσπάθειά τους να πείσουν όσους βρίσκονται στο μοναστήρι να αποχωρήσουν. Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν.
Ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε σε ενημέρωση ότι η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα, Κιοτάρι και εκεί επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Πάει καήκαμε ολοσχερώς #Ροδο #ροδος #φωτια pic.twitter.com/odJUXZnoIx
— bazzzinga (@bazinga_to_you) July 22, 2023
Ανακοίνωση του δήμου Ρόδου για τους ασφαλείς χώρους συγκέντρωσης των πολιτών
Ανακοίνωση αναφορικά με τους ασφαλείς χώρους συγκέντρωσης των πολιτών εξέδωσε ο δήμος Ρόδου πριν από λίγη ώρα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Εξαιρείται το Πολιτιστικό Κέντρο Μαλώνας από τους χώρους που κατευθύνονται οι πολίτες για την ασφαλή τους παραμονή.
Ασφαλείς χώροι συγκέντρωσης των πολιτών, που προέρχονται από τις υπό εκκένωση περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Πυλώνας και της Δημοτικής Κοινότητα Λάρδου, παραμένουν οι ακόλουθοι:
• Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
• Λύκειο Αρχαγγέλου
• 2ο Δημοτικό Αρχαγγέλου
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook