Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στη Ρόδο που συνεχίζει την καταστροφική της πορεία. Συνεχή μηνύματα για εκκένωση οικισμών.

Μετά τα μηνύματα για την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα, ακολούθησε η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπειού και της περιοχής Κιοταρίου, με εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίησή από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα για λόγους προληπτικούς διατάχτηκε και η εκκένωση δύο ξενοδοχείων

Ειδικότερα εκκένωση δύο ξενοδοχειακών μονάδων , του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι, προχώρησαν οι Αρχές καθώς η φωτιά στη Ρόδο έχει πάρει διαστάσεις εκτός ελέγχου.


Οι πελάτες των ξενοδοχείων μεταφέρονται στο Γεννάδι σύμφωνα με υπόδειξη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Στα ξενοδοχεία πήγαν πάνω από 30 λεωφορεία και μετέφεραν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο διοικητής της πυροσβεστικής μαζί με άλλους πυροσβέστες νωρίτερα εγκλωβίστηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας της Υψενής, στην περιοχή της Λάρδου, στην προσπάθειά τους να πείσουν όσους βρίσκονται στο μοναστήρι να αποχωρήσουν. Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν.

Ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε σε ενημέρωση ότι η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα, Κιοτάρι και εκεί επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ανακοίνωση του δήμου Ρόδου για τους ασφαλείς χώρους συγκέντρωσης των πολιτών
Ανακοίνωση αναφορικά με τους ασφαλείς χώρους συγκέντρωσης των πολιτών εξέδωσε ο δήμος Ρόδου πριν από λίγη ώρα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Εξαιρείται το Πολιτιστικό Κέντρο Μαλώνας από τους χώρους που κατευθύνονται οι πολίτες για την ασφαλή τους παραμονή.
Ασφαλείς χώροι συγκέντρωσης των πολιτών, που προέρχονται από τις υπό εκκένωση περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Πυλώνας και της Δημοτικής Κοινότητα Λάρδου, παραμένουν οι ακόλουθοι:

• Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
• Λύκειο Αρχαγγέλου
• 2ο Δημοτικό Αρχαγγέλου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook