Εφιαλτικές ώρες περνούν κάτοικοι και τουρίστες στη Ρόδο με τη φωτιά που εξαπλώθηκε εκτός ελέγχου μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Στο Κιοτάρι που εκκενώθηκε νωρίτερα η κατάσταση με τις φλόγες ήταν ιδιαίτερα δραματική καθώς η φωτιά έφτασε σχεδόν μέχρι τη θάλασσα καίγοντας και ξενοδοχεία.

Τουρίστες και ντόπιοι έτρεξαν να σωθούν, με τις φωτογραφίες από τους πανικόβλητους ανθρώπους να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Συγκλονιστικές όμως και οι εικόνες από τα άλογα που τρέχουν κι αυτά να σωθούν από τη φωτιά που πλησιάζει απειλητικά.

«Έχει στηθεί μία πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε κάποιοι τουρίστες να αναχωρούν από ένα αεροδρόμιο, κάποιοι άλλοι να έχουν άλλη στέγη. Από τους 200.000 τουρίστες που φιλοξενεί σήμερα το νησί – μιλάμε για μία περιοχή η οποία έχει γύρω στις 8.000 τουρίστες που για λόγους προληπτικούς σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρουμε λόγω και του καπνού που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο αντιδήμαρχος της Ρόδου Κώστας Ταρασλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «η πυρκαγιά εξελίχθηκε με πολύ άσχημο τρόπο διότι δυστυχώς ενώ περιμέναμε να σβήσουμε την πυρκαγιά, εχθές το βράδυ μετά από τη διενέργεια του συντονιστικού οργάνου το οποίο συνεδρίασε και ενώ περιμέναμε να πάει σε μία τεχνητή λίμνη στο φράγμα του Γαδουρά, δυστυχώς άλλαξε άρδην η κατάσταση. Πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, πέρασε δυστυχώς στον Δήμο στον εθνικό δρόμο και μπήκε σε μία τουριστική περιοχή, ενώ για τέσσερις ημέρες πραγματικά κατέληγε στην καρδιά του νησιού που ήταν παρθένα δάση».

«Μην αφήνετε πίσω αβοήθητα τα ζώα σας»
Πολλοί είναι οι πολίτες που ζητούν να απομακρυνθούν από τη φωτιά όσα περισσότερα ζώα είναι δυνατόν, με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην αφήνουν πίσω αβοήθητα τα ζώα τους.

«Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται και δυστυχώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους και ζώα. Παρακαλούμε θερμά ως Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να μην αφήνετε πίσω αβοήθητα τα ζώα σας, πάρτε τα μαζί σας, διαφορετικά τουλάχιστον μην τα εγκαταλείπετε αλυσοδεμένα ή εγκλωβισμένα.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε άδεια για απεγκλωβισμό μας καλείτε στο 6930071149.

Όσον αφορά το κυνοκομείο Ρόδου βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή και υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση. Το ιατρείο του κ. Μαργιε Παναγιώτη στην Κρεμαστή προσφέρεται να βοηθήσει στην περίθαλψη των ζώων που χρειάζονται βοήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook