Σε τρία πύρινα μέτωπα καίει για πέμπτη συνεχόμενη βραδιά, η φωτιά στη Ρόδο.

Σε τρία πύρινα μέτωπα καίει για πέμπτη συνεχόμενη βραδιά, η φωτιά στη Ρόδο.

Η κατάσταση στη Ρόδο παραμένει δραματική, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δόθηκν νέες εντολές εκκένωσης σε Γεννάδι, Κιοτάρι, Πεύκοι, Λίνδο, Κάλαθο, ενώ καίγονται σπίτια στα Λάερμα , όπως και η εκκλησία του χωριού

Μετά τις εκκενώσεις οικισμών και ξενοδοχείων χιλιάδες είναι οι τουρίστες και οι κάτοικοι που έχουν μείνει στο δρόμο και θα βρούν κατάλυμα σε γήπεδα και ξενοδοχεία.

Στο μεταξύ σε νέο απεγκλωβισμό ατόμων δια θαλάσσης από τις περιοχές Γεννάδι και Κιοτάρι προχώρησε το Λιμενικό Σώμα με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών. Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα με τη συνδρομή του Λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών σε Κιοτάρι και Λάρδο.

Tα τρία μέτωπα
Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός τρία είναι τα ενεργά μέτωπα που ανησυχούν την πυροσβεστική:

-Βορειανατολικά του τεχνητού φράγματος της λίμνης Γαδουρά

-500 μέτρα από Λάερμα προς Λάρδο δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο που ενώνεται με το παλιό

– Και το πιο ενεργό που είναι στο Ασκληπιείο της Ρόδου

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

«Ο μεγαλύτερος όγκος εγκλωβισμένων έχει ήδη μεταφερθεί. Από εκεί και πέρα η επιχείρηση αλλά και δυστυχώς και η φωτιά είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η μάχη σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο τρεις κάτοικοι από το Γεννάδι με αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, υπήρξε κινητοποίηση για μία έγκυο, καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι γεννάει, αλλά τελικά ήταν… άκυρος ο συναγερμός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook