Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο Νέο μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Τράπεζα

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στο Αίγιο.
Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Τράπεζα προς Ακράτα. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τράπεζα, εκκενώστε τώρα προς Ακράτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο οικισμός Κάστρο προς Καθολικό

Η φωτιά κατακαίει από το Αίγιο και συνεχίζει μέχρι το Διακοφτό.

Στο μεταξύ λόγω της φωτιάς διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής

Επίσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο 162,5χλμ, στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 47 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιήσαν μέχρι να νυχτώσει 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook