Εκτός ελέγχου η φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα μαίνεται για τρίτη μέρα.

Η φωτιά πλησιάζει συνέχεια οικισμούς της Κέρκυρας με το 112 να στέλνει μήνυμα για την εκκένωση από την περιοχή Σύκι στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης, καθώς η φωτιά μαίνεται.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σύκι εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Ειδικότερα, με νέο μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή.
Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αραχάβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα από το 112. Η φωτιά στον οικισμό Λούτσες δυνάμωσε και οι φλόγες τυλίγουν τα πρώτα σπίτια στο χωριό.


Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι σε ένα τιτάνιο αγώνα ν αποεριοριστεί φωτιά και οι καταστροφές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook